Z drogovej trestnej činnosti vyšetrovateľ obvinil 26-ročného muža

02.05.2013 Prešov

Prešov 2. mája (TASR) – Prešovský vyšetrovateľ obvinil z drogovej trestnej činnosti 26-ročného muža z obce Medzany, ktorý mal zabezpečovať drogy pre seba a ďalšie osoby.
Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová informovala, že obvinený mal drogy kupovať od minulého roka do 30. apríla 2013 od dosiaľ nezistenej osoby na území Prešova. Okrem toho, že drogu sám užíval, údajne ju predával aj iným konzumentom. V utorok (30. 4.) vo večerných hodinách polícia muža zadržala a následne u neho vykonala aj domovú prehliadku.
„Zadržaný dobrovoľne vydal injekčné striekačky s obsahom bielej kryštalickej látky, kde na základe predbežného znaleckého skúmania Krajského expertízneho ústavu PZ Košice bolo preukázané, že ide o pervitín,“ uviedla hovorkyňa.
Migaľová dodala, že muža obvinili zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Na obvineného bude spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby.
 

Vyberte región

mark